Suurimmilla vuokranantajilla on kattavat nettisivut käytössään, josta löydät vuokraukseen ja asuntoon liittyvät tarvittavat tiedot.
Varo huijareita! Älä sovi asunnon vuokrauksesta näkemättä asuntoa ja asunnon vuokraajaa.

Vuokranantaja voi vuokrata asuntoaan joko itse tai käyttäen välittäjäfirman palvelua, esim. vuokraturva. Vuokrasopimus solmitaan aina kirjallisesti kahtena kappaleena, joista toinen jää vuokranantajalle ja toinen vuokralaiselle.

Yksityinen vuokranantaja tuntee vuokraamansa asunnon ja talonyhtiön hyvin, sekä osaa vastata asuniympäristöön liittyviin kysymyksiin mm palveluihin ja joukkoliikenteeseen liittyviin yksityiskohtiin. Hänellä ei välttämättä ole tietotaitoa sopimusteknisiin kysymyksiin, jolloin on hyvä käyttää valmiita sopimuspohjia.

Välitysfirman käyttö on yleistynyt. Välittäjän tehtävänä on hoitaa huoneiston näytöt vuokralaiselle ja avustaa vuokrasopimuksen laatimisessa. Välittäjän on suoritettava välitystehtävä ammattitaitoisesti, huolellisesti ja hyvää välitystapaa noudattaen sekä ottaen huomioon toimeksiantajan ja myös tämän vastapuolen edut. Välittäjän toimintaa säädellään laissa kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä 1074/2000